HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Çay Nasıl Demlenir Meraklılarına

26-05-2021 18:07
Çay Nasıl Demlenir Meraklılarına

Hepimiz çay içeriz, hepimiz çay demleriz. Peki, çay demleme konusunda nasılız? Çay demlerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor muyuz? Elimizde bulunan çaydan nasıl daha fazla lezzet ve yarar çıkarırız? Buyurunuz…

Çay demlemeye geçmeden önce demleme esnasında kullanacağımız malzemeleri iyi seçmemiz gerekir. Demliğin yeri herkeste farklıdır. Herkesin evinde bulunan çelik demlikler yaygın ve ucuz olsa da porselen, ısıyı içinde daha iyi tuttuğu için, porselen malzemeden yapılan demlikte demlenen çayın tadı daha iyi olacaktır. Çaydan daha iyi tat alabilmemiz için kullandığımız suya da dikkat etmemiz gerekir. Su, iyi kalitede ve orta sertlikte olmalı, aynı zamanda taze ve soğuk su kullanılmalıdır.

Demleme şekli de kullanacağımız çayın cinsine göre değişir. Örneğin demlediğimiz çayın yaprakları genişse (Seylan çayı ya da kaçak çay) 15 dakika demlememiz yeterli olacaktır ama aldığımız çayın taneleri küçükse (kırık çay) aynı tadı alabilmemiz için daha uzun süre demlememiz gerekecektir. (Yaklaşık 20 dakika)

Çayın faydasını artırmak ve tadını korumak için çayı saklama biçimimiz önemlidir. Çayı nemden uzak, kapalı bir kapta saklarsak hem ömrünü uzatmış oluruz (3 yıla kadar) hem de tadını ve kokusunu kaybetmesinin önüne geçmiş oluruz.

Gelelim çayın demlenmesine. Çay suyunun kaynamasını beklerken diğer yandan da çayın
demleneceği demliği ısıtmak çayın kokusunun daha etkin bir biçimde çıkmasına yardımcı olacaktır. Daha sonra kaynatılan suyu demliğe yalnızca bir noktadan dökerek demleyerek çayı haşlamadan -çayın içindeki yararlı maddeleri öldürmeden- yavaş yavaş demlemiş oluruz. 20 dakika kısık ateşte demlenen çay içime hazırdır.

Çayı sütle içmek isteyenler için önce sütü bardağa koyup çayı sütün üzerine eklememiz halinde daha güzel bir lezzete sahip oluruz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.