HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

FORM ÇAYLARININ ETKİSİ

03-06-2022 11:02
FORM ÇAYLARININ ETKİSİ

Form Çayları Sağlıklı Zayıflamada Ne Kadar Etkili Olur?

 

Metobolizmayı hızlandıran form bitki çaylarının sayıları günden güne artıyor. Sağlıklı yaşamı tercih edenler içim form bitki çayları belirli miktarda tüketildiğinde kısa sürede kilo vermenize, formda kalmanızı ve vücutta birken toksinlerin azalmasına yardımcı olur.

 

Form Çaylarını Nasıl Seçmelisiniz?

Bitki çaylarını tercih ederken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, bitki çaylarının içeriğini doğru okumak ve size faydası konusunda bilinçli olmanızdır.

Damak tadınıza uygun form çaylarını tüketmeniz, içmiş olduğunuz çaydan keyif almanız konusunda önemlidir. Tadını beğenmeyip tükettiğiniz form bitki çay türleri kısa bir süre sonra keyfinizi  kaçırır ve tüketmekten vazgeçebilirsiniz. Bu durumda popüler çayları tercih etmek yerine damak tadınıza uygun form bitki çay çeşitlerini tüketmeye özen göstermelisiniz.

Form çayını tüketmeye karar verme aşamasında herhangi bir ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuzla iletişimde olmalısınız. Tüketeceğiniz form bitki çayı kullanmış olduğunuz bir ilaca yan etkisi olabilir, bu gibi durumlarda hekiminize mutlaka danışmadan form bitki çaylarını tüketmeyiniz.

 

Daha Çok Hangi Bitkiler Olursa Daha Faydalı Bir Form Bitki Çay İçmiş Olursunuz?

Form bitki çayları içerisinde birçok bitki karışımı vardır. Bunlardan en bilenenleri; rezene, biberiye, kekik, kakule, tarçın, karanfil, gül yaprağı, funda yaprağı, nane,yasemin dir.  Bu bitkilerin tatları hafif ve kokuları hoştur. Damak tadınıza göre kurtulmuş meyve parçacıklarıyla da çayınız daha lezzetli hale dönüştürebilirsiniz. Örnek; ince limon dilimleri, elma, portakal kabukları gibi.

- Form çayları midenizde rahatlama sağlar ve sindiriminizi hızlandırır.

-Yağ yakımını daha kısa sürede gerçekleştirir.

-Toksinlersin vücuttan atılmasına ve vücutta biriken su miktarını azalmasına yardımcı olur.

- Hazımsızlığı ve kabızlığı azattır.

-Şişkinliği ortadan kaldırır.

 

Ne Sıklıkta ve Ne zaman İçilmeli?

Günün her saatinde içebileceğiniz form çaylarını günde 2 fincanı geçmemeli.  Formda kalmak isteyenler için, yemekten sonra ve ya yemekten önce içilmesi önerilir.

Form çayı tek başına kilo vermeye ve yağ yakımına destek sağlamayacağını bilmeniz gerekir. Bu yüzden sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenler için iyi bir spordan sonra veya uygulamış olduğunuz bir diyet programında form çaylarınız tüketmeniz faydanıza olacaktır.

 

Form Çayları Nasıl Demlenir?

Farklı bitki çeşitlerinin belirli miktarda karışımından hazırlana form çaylarının lezzeti yumuşak ve kokuları hafiftir. Damağınızda hoş bir tat bırakırlar.

Demlemesi son derece pratik olan bitki çaylarının hemen hemen çoğu aynı yöntemlerde demlenir.

 

 

Form Bitki Çaylarının Demlenme Yöntemi:

•Suyu kaynama derecesine kadar ısıtın.

•İçerisine 250 ml su için 1 kaşık Form Bitki Çayı ekleyin ve demlenmeye bırakın.

•Çayın demlenmesi için 5 – 7 dakika beklemeniz yeterli olacak.

•Çayının bu süre zarfında demlendikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.