HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Siyah Çay Yıkanır Mı?

03-01-2022 10:46
Siyah Çay Yıkanır Mı?

Siyah Çay Demlenmeden Önce Yıkanır Mı?

 
Çayın hayatımızdaki önemini sıralarken çay ile ilgili uzun zamandır tartışma konusu olan çay demlenmeden önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusunun cevabını araştırdık. Çay tiryakilerinin tercihine göre değişen çayın yıkanma konusu maalesef kesimden kesime değişiyor.
 
Çayı yıkayan kesim çok az olsa da çayı yıkamadan demleyen kesim daha fazla. Yeşil çay yaprakları elle itinayla toplandıktan sonra siyah çayın cinsine göre özel işlemlerden geçirilir. Kurutulan çay yaprakları kırılgan bir hale alır, paketlenmesi ve taşınmasıyla birlikte, ufalanır ve toz çay parçacıkları meydana gelir.
 
Çayı yıkayarak demleyenler, çayın içindeki küçük parçacıkları çayın tozu olarak olduğu için temizlenir düşüncesiyle yıkarlar. Çayın yüzeyindeki kirin ve tozu temizlerler. Hijyen olarak düşünülebilir çayın yıkanma anlayışı.
 
Çayı yıkarken çayın doğal kokusu ve kendine has aroması kaybolur. İçinde ki küçük ve lezzetli çay yaprakları suyla birlikle kaybolur. Yıkanan çay demlendikten sonra daha koyu rengini alır ve acımsı tat verir. Doğal lezzetini kaybeder. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller oranı düşer.
 
Yinede siz çay severlerin çay pişirme tekniğinize bırakıyoruz…
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.