HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Yeşil Çayın İnanılmaz Faydaları

26-05-2021 17:44
Yeşil Çayın İnanılmaz Faydaları

Yeşil Çayın İnanılmaz Faydaları

Yeşil çayın faydaları ile ilgili bilgiler milattan önceki yıllara kadar dayanmaktadır ve günümüze kadar gelmiştir. Günümüze kadar bilinirliğini artırarak gelen yeşil çay, dünyada en fazla tüketilen içeceklerin arasındadır. Özellikle son yıllarda yeşil çayın faydaları ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalar yazılı ve görsel medyada oldukça fazla yer kaplamaktadır. Yapılan araştırmalarda kanserden, kalp sağlığına kadar birçok konu ele alınmış ve araştırmaların sonucunda yeşil çayın faydaları açıklanmıştır. Bilimsel araştırmalar yapan kişilerin birleştiği ortak nokta, yeşil çayın güçlü antioksidan etkisiyle çeşitli hastalıklara karşı engel olmasıdır. Ayrıca engel olmasının yanı sıra hastalığa yakalanmış kişilerde de hastalığın büyümesini yavaşlatabilmektedir. İşte bu faydalarından ötürü yeşil çay artık sadece Uzak Doğu ve Asya’da değil ülkemizde ve tüm dünyada en popüler içeceklerden biri haline gelmiştir. Faydalarının yanı sıra lezzeti ve farklı çeşitleriyle de insanlar tarafından oldukça sevilmiştir. Peki yeşil çayın faydaları nelerdir? Vücudumuzda hangi bölgelere faydası vardır? Gelin hep birlikte göz atalım.
 
Yeşil Çayın Zayıflamaya Olan Faydaları
 
Günde düzenli olarak 3 bardak civarında yeşil çay içerek kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Yeşil çayın içerisinde bulunan kateşinler yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Düzenli bir şekilde spor yapan ve yeşil çay tüketen kişiler daha fazla yağ yakarak hızlı bir şekilde kilo veriyor. Yeşil çay içerek günde yaktığınız kaloriden daha fazla kalori yakabilirsiniz. Yeşil çayın faydaları hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız. Yeşil Çay ile Kalp Sağlığını Korumak Yeşil çayın içerisinde bulunan Epigallokateşingallat (ECGC) isimli bileşen bizleri kalp hastalıklarından korumaya yardımcı oluyor. Yeşil çay içtikten sonra kan akışı oldukça kolaylaşıyor ve düzenli olarak yeşil çay içmek kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda düşürüyor.
 
Yeşil Çayın Kansere Karşı Koruması
 
Yeşil çayın faydaları arasında kansere karşı koruma ve kanserli hücrelerin gelişimini azaltma da bulunmaktadır. Bilimsel araştırmalara göre yeşil çay içerek pankreas kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini oldukça büyük bir oranda azaltabilirsiniz. Ayrıca yeşil çayın içerisinde bulunan antikanserojen bileşenler ile kanserli hücrelerin de çoğalmasını engelleyebilirsiniz.
 
Yeşil Çayın Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisi
 
 
Ağız ve diş sağlığı da yeşil çayın faydaları arasında bulunmaktadır. Düzenli olarak yeşil çay içerek ağız ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yapılan bilimsel araştırmalara göre ağız kokusu, ağız kanseri ve diş çürümesi gibi hastalıklardan yeşil çay içerek korunulduğu tespit edilmiştir. Yeşil çayın içerisinde bulunan kateşinler ağız ve diş sağlığına büyük faydalar sağlıyor.
 
Yeşil Çayın İçerisinde Bulunan Antioksidan Etki
 
Yeşil çayın faydaları arasında bulunan antioksidan etki, uzmanların ortak görüşüne göre hastalıklardan bizleri korumaya yardımcı olmaktadır. Yeşil çay elde edilirken az işleme uğradığı için içerisinde yüksek miktarda antioksidan vardır. Sağlıklı bir yaşam sürebilmek içinde vücudumuzun yeterli miktarda antioksidan alması gerekmektedir. Bu antioksidanı da düzenli olarak yeşil çay tüketerek almamız mümkündür.
 
Çay Dükkanı Yeşil Çay Önerileri;

-Jasmine Pearl Yeşil Çay 
-Yasemin İncisi Yeşil Çay
-Ballı Yeşil Çay
-Chill Cold Brew Yeşil Çay 
-Well-Being Yeşil Çayı
-Matcha Yeşil Çay
-Yaseminli Yeşil Çay
-Yaseminli Yeşil Çay 
-Yaseminli Yeşil Çay (Bardak Süzen)

Demleme Şekli:

•İçme kullanarak çayın daha leziz olmasını sağlayın. Suyu 85 – 95 derece sıcaklığa kadar ısıtın.

•Isınan suyu demliğe alın e içerisine 1 – 2 çay kaşığı Yeşil Çayı ekleyin.

•Çayın hazır olması için 3 – 5 dakika bekleyin. 

•Fincana koyarak bu doyumsuz çayın hafif lezzeti olduğunu fark edeceksiniz. Afiyet olsun!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.