HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Zayıflatan Çay Türleri

14-05-2022 13:22
Zayıflatan Çay Türleri

Sağlıklı Zayıflatan Çay Türleri

Yazın gelmesiyle birlikte kış mevsiminde alınan kiloların daha kısa zamanda verilmesi için en çok tavsiye edilen içecekler arasında çay türleri ilk sırayı almaktadır. Beyaz çay, bitki çayı, rooibos çayı, baharat çayı, meyve çayı ve birçok çay türünü damak tadınıza uygun seçebilirsiniz.

Beyaz çaylar, adını yeni filizlenmiş çay yapraklarını çevreleyen beyaz ve kadifemsi tüycüklerden almaktadır. Erken hasatla toplanıp , herhangi bir fermentasyon işlemi yapılmadan doğrudan gölgede kurutularak saf içeriği korunan bir çaydır. Beyaz çay, doğal kurutma yöntemi yapılarak antioksidan özelliğini kaybetmeden üretimi tamamlanır. Hem beyaza çalan rengi hem de koku yapısı sayesinde oldukça ilgi uyandıran beyaz çayı özel kılan sır, yeni filizlenmiş çay yapraklarının makas kullanılmadan özenle seçilerek tek tek elle toplanmasıdır. Ayrıca Beyaz Çay, spor ve diyet yapanların, toksinlerinden arınmak isteyenlerin favorisidir. Günün yorgunluğunu atmak için harika bir seçimdir!

 

Yeşil Çaylar , toplanan Camellia Sinensis yapraklarının siyah çay gibi yoğun işlemlere tabi tutulmadan kısa sürede oksitlenmesiyle hazırlanmaktadır. Kafein oranı düşük ve antioksidan bakımından da oldukça zengin olan sağlıklı bir çay çeşididir. Genellikle toksin atımında oldukça faydalı olan yeşil çay, sindirime faydalı olduğu gibi yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflamak isteyen herkes tarafından tercih edilen bir çaydır. Yeşil çay lezzetli sade içiminin yanında farklı çaylar ile harmanlanmaya uygun bir yapıya sahiptir . Farklı karışım çayları denemeyi seven çay gurmeleri için yeşil çay ile harmanlanmış çay türüdür. Spordan sonra ödem atmak için tercih edilen en bilenen çay türleri arasındadır.

 

Bitki Çayları, çeşitli bitkilerin yaprak ve çiçeklerinin güneş ışığında yada gölgede kurutularak demlenmeye hazır hale getirilen doğal çay çeşitleridir. Her zaman tüketilmesini tavsiye ettiğimiz bitki çaylarının siyah, beyaz yada yeşil çayla harmanlanmasıyla ortaya hoş kokulu ve damakta muazzam tatlar bırakan çaylar ortaya çıktı. Gün içerisinde hafif lezzet arayanlar için muaazam lezzetli çay türüdür. Damak tadınıza uygun birçok bitki, baharat ve çay çeşidinin karışımını bulabilirsiniz. Tarçın karışımlı bitki çaylarını tercih ederek yaz mevsiminde daha fit bir görünüşe sahip olabilirsiniz.

Rooibos-Kızıl Çalı çayı, adını rooibos adı verilen iğne yapraklı, uzun ve ince dalları olan bir çalı bitkisinden almaktadır. Rooibos kırmızı çayı, kendine has doğal aromaya sahip olan çay türlerinden biri olarak sade içilebileceği gibi taze limon eklenerek ya da süt karıştırılarak latte gibi içebilir bir çaydır. Ayrıca içim lezzetine lezzet katacak vanilya, baharat ve meyve tanecikleriyle harmanlığında severlerine eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Rooibos çayı, farklı lezzetlerle karıştığında kendine has tadını asla kaybetmez. Zayıflamaya destek sağlayan Rooibos çayı, formda kalmak isteyenler için de harika bir çay türüdür. Sıcak ve soğuk olarak her iki tüketime de uygun rooibos çayı çeşitlerini gün içerisinde serinlemek için veya spordan sonra tercih edebilirsiniz.

 

Meyve Çayları ya da diğer adıyla Fruit Punch kurutulmuş meyve parçacıkları, meyve kabuklarından ve bir miktar bitki özlerinin dengeli ilave edilip harmanlanması ile ortaya çıkan çay çeşitleridir. Özenle seçilip kurutulmuş egzotik meyve parçacıklarıyla meyve çayları tadı, kokusu ve aroması bakımından gerçek bir içim sunarken içinde barındırdığı vitaminler ile bağışıklık sistemini de destekler. Günün her saati sağlıkla ve keyfle içebileceğiniz meyve çayı, damak zevkine göre ilaveler yapılabilen, hem sıcak ve de hem soğuk olarak tüketilebilen ve özel kokteyller hazırlamakta da kullanılan sağlıklı ve yapımı kolay bir çeşittir. Yaz mevsiminde şekerden kaçınan ve kilo almak istemeyen çay severler için tüketilebilecek harika çay türüdür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.