HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Bahar Mevsimi Çayı

17-03-2022 11:58
Bahar Mevsimi Çayı

Bahar Yorgunluğuna Karşı İyi Gelen

Çaylar

 

İlkbahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikle havalar ısınmaya başlıyor ve havanın ne oranı artıyor. Bu durum gün içerisinde yorgunluk hissi, eklemlerde ağrılar ve gün içerisinde uyku uyuma isteği veya sabahları erken uyanama gibi durumlar beraberinde getirebiliyor. Bağışıklık sisteminin mevsim geçişlerinde yorgun düşmemesi için günlük alınan sıvıların mineral ve vitamin değerlerinin yüksek olması bu durumda önem kazanıyor.

 

Günün hemen hemen her saatinde tercih edilen çay türlerine, özellikle mevsim geçişlerinde daha fazla önem verilmesi gerekir. Çay türlerinin içerisinde bulunan bitki, baharat ve meyve karışımlı çay çeşitlerinin özenle seçilmesi sağlığınız için önem arz ediyor.

 

Bahar mevsiminde bitki türlerinden nane, yasemin, melisa, papatya, ve adaçayı gibi bitki türlerini gün içesinde tüketmeniz bağışıklığınızın kuvvetlenmesi için daha faydalı olacaktır. İçesine ilave edeceğiniz bir dilim limon veya lezzetini beğendiğiniz tatlandırıcılarla çayınızı daha lezzetli hale dönüştürebilirsiniz.

 

Gün içerisinde en fazla beş bardak siyah çay tüketiyorsanız, bu beş bardak siyah çayın iki bardak çayı bitki çayı olması, sizin mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasına fayda sağlayacaktır.

 

Bitki çaylarının bu mevsimlerde mükemmel bir seçim oluşunun diğer bir önemi kafeinsiz oluşlarıdır. Kafein oranı oldukça az olan bitki çay türleri, mevsim değişimlerinde vücutta gerçeklesen yorgunluk ve gerginlik hissini kısa süre azaltır. Güne daha zihinde başlamanıza destek sağlar.

 

Bitki çaylarının çok kısa sürede ve pratik bir şekilde demlenebiliyor olması, bitki çaylarını tercih etmeniz için önemli.

 

Genel olarak bitki çaylarını şu şekilde hazırlaya

bilirsiniz;

 

-Filtrelenmiş suyunuzu 85-90 derece sıcaklıkta olacak şekilde ısıtın.

-Tercih ettiğiniz bitki türünü ısıtmış olduğunuz kabın içine ilave edin.

-5-10 dakika arasında demlenmesini bekleyin. Çayınız bu kısa sürede demlenecektir.

-Dilerseniz içerisine ince dilimlenmiş limon veya lezzetini sevdiğini bal veya aroma ilave ederek çayınızı içebilirsiniz.

 

Not: Bitki çayınızıniçerisindeki vitamin ve mineral değerlerinden faydalanmak için

bitki çayınızı ocakta kaynatmamaya özen gösterin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.