HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Çay Nasıl Demlenir?

27-05-2021 09:04
Çay Nasıl Demlenir?

 Çay Nasıl Demlenir? 

 

Yurt dışına çalışmak ya da yerleşmek için uzun süreliğine giderken, yanında taşıyabildiği kadar çay ve çaydanlık (gözü karaysa semaver) taşıyan arkadaşlarımızın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Her devlet dairesinde bir çay ocağı, her işyerinde bir çay makinası var. Üstünde damı bile olmayan inşaatlarda, işçiler küçük tüp ve isli çaydanlıkla bile olsa çay demliyorlar. Şantiyede bir usta abimiz, kaynak makinesiyle yaptığı çayın en güzeli olduğunu iddia ediyor. Böyle bir ortamda, tamamen bize has usullerle çay nasıl demlenir, hakkıyla bilmek gerek. 10 yaşındaki çocukların bile bildiği çay demleme işinde alçak gönüllüyüz. O yüzden işte sadece birkaç püf noktası:

• İyi kalite ve taze kaynak suyu kullanın. Suyun içinde ne kadar çok oksijen olursa, çay yaprağındaki aromayı ve rengi o kadar iyi çekip çıkarır.

• Porselen demlik kullanın. Demlik porselen olduğunda sıcaklığı tutar. 

• Demliğin altındaki su haznesi büyük olmalı. Böylece suyun kaynama derecesi 100 dereceye mümkün olduğu kadar çok yaklaşır. Zira siyah çay, demini 100 dereceye yakın verir.

• Çayı ıslatmayın/yıkamayın. Bunun yerine demliği sıcak sudan geçirip ısıtın.

• Alttaki suyu çok tutun, su haznesini büyük tutun. Böylece buhar kalitesi değişmez.

• Çayı tam kaynamış suyla demleyin. Her çay bardağı için yaklaşık 1 tatlı kaşığı çay koymak gerekir.

• Türk çayı, içindeki tenin maddesini demlendikten yaklaşık 20 dakika sonra verir. Demlendikten sonra yaklaşık yarım saat beklenmesi bundandır.

Bu güzel demlenmiş çayın, güzel muhabbetlere vesile olması umulur 

 

Tahminine göre 4.3 milyon ton olan uluslararası üretim okyanusunda küçük bir damla, fakat bu İngiltere’nin çay tutkusunun tarihe dayanan itibarını piyasaya koyarak kendilerine uluslararası alanda yer açmalarına engel olamıyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.