HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

İncebelli Çay Bardağı

16-06-2022 10:44
İncebelli Çay Bardağı

Çay kültüründe çayın sunum şekli çayın lezzeti kadar önemlidir. Cam bardak, porselen bardak veya karton bardaklarda servis edilen çayın tadı farklılık gösterir. Ülkemizde çay kültürünün ne kadar yaygın olduğu düşünüldüğünde, siyah çayın genellikle ince belli bardakla içilir ve hemen hemen her evde, işyerinde veya dışarda çay içildiğinde, çay ince belli bardakla servis edilir.

İnce belli çay bardak diğer bardaklardan su bardağı ve kahve bardağı diğer bardaklardan farklı bir görünüme sahiptir. Keyifli çay içerken aslında çay bardağının, çay içerken ne kadar etkili olduğunu öğrenmek gerekir.

 

Çay Bardağı Neden Diğer Bardaklardan Farklı Bir Gönüme Sahiptir?

 

İnce belli bardağın şekli; tabanı düz ve geniş, yukarı doğru ince bir kavisli, üst kısmı geniş ve ince dudak kısmına sahip bardak çeşididir. Boyu su bardağından küçük ve kahve fincanından biraz daha büyüktür. Tutuş şekli; serçe parmağı bardağın alt kısmında olacak şekilde hafif kavisli tarafını iki parmakla kavrayıp bardağın uç kısmını işaret parmağın baş parmak ile tutacak şekilde tasarlanmıştır. Detaylı bir şekilde düşünülmüş olan çay bardağı, bir insanın elinin kolaylıkla tutacağı şekilde ince düşünülerek tasarlanmış, şık görünümlü bardaktır. Burada çayın çok sıcak olmasına karşılık tutuş şekli değişkenlik gösterebiliyor.

 

İnce belli bardağın bu şekilde tasarlanmasının kolaylıkları sırasıyla;

 

-Demlikten bardağa çay dökerken, küçük çay yapraklarının ince belli bardağın tabanında birikmesine ve çayı yudumlarken ağza çay yaprak taneciklerinin gelmesini önlemek.

-Çay demlerken kireçli su kullanılmış ise bunu kesinlikle tavsiye etmeyiz suyun filtrelenmiş suyla demlenmesi önemli bir husus, kirecin bardağın kavisli kısmını geçmeyecek şekilde dibinde kalması sağlamak.

-İnce belli bardakta en fazla tavsiye edilen bardak seçiminde bardak çeşidinin ağız kısmının çok ince olmasıdır. Bu önemli bir detaydır. İnce ağızlı bardaklar sıcak çay içerken ağzınızı yakmaz ve çayın lezzetini hafif yudumladığınız için çay lezzetini uzun süre damağınızda hissedersiniz.

-Çayın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar. Bardağın alt kısmının geniş ve ortaya doğru kavisli olması, çayın uzun süre sıcak kalmasını sağlar. Çay kavisli kısımda daha az havayla temas eder ve çayınız daha geç soğur.

-Çay bardağının uzun süre eli yormayacak şekilde tutulması için.

 

 

İnce belli Bardak Neden Şeffaf ve Desensiz Tercih Edilmeli?

 

Çay severler, en iyi çayın üzeri desensiz ve şeffaf yani içerisini görebilecekleri çay bardağında çay içmeyi tercih ederler. Üzerinde logo, resim veya ince detaylar olan bardaklarda çayın demi net görünmez. Çay, çay bardağa döküldüğünde bardağın şeffaf olması çay severler için çok önemli detaydır bu sayede çayın demi daha rahat ayarlanır ve keyifle içilir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.