HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Kış Mevsiminden Vücudumuz Nasıl Etkilenir?

06-12-2021 15:42
Kış Mevsiminden Vücudumuz Nasıl Etkilenir?

Kış Mevsiminden Vücudumuz Nasıl Etkilenir?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte havalar soğur; havaların sürekli yağışlı ve kapalı oluşu içimizi bunaltır ve hüzün verir. Sebepsiz yere mutsuz hissederiz. Günlerin kısalmasından kaynaklı dışarıda zaman geçirme süresimiz azalır, sosyal aktivitelerimizi sürekli erteleriz. Bu durum genellikle sabahları yataktan kalmakta zorluk çekmek ile başlar. Vücutta kırgınlıklar baş gösterir özellikle boyun ve sırt kasları ağrır. Keyifsiz güne başlarız ve gün içerisinde vücudumuzda olan kırgınlıklardan dolayı iş yapma isteğimiz azalır ve normal şartlarda birkaç saate yapabileceğimiz işler diğer günlere hatta haftalara sarkmaya başlar.

Evde daha çok zaman geçirmeyi tercih ederiz. Sıkıntıdan sık sık yemek yeme isteğiyle mutlu olmaya çalışırız ama bu durumlarda hareketsiz kaldığımız için vücut yağlanmaya ve kilo almaya başlar. Gün içerisinde bir şeyler yapmak istememek gibi özellikle aile ve arkadaşlarla yapılan geleneksel bir araya gelip geçirilen sosyal faaliyetler zamanla sürekli hava durumuna göre ertelenir. Aslında yapmak istemeyiz ama bugün hava yağmurlu, hava çok soğuk gibi bahaneler üretiriz. Daha çok kronik psikoloji olarak tanımlanan bu davranışlara halk dilinde kış yorgunluğu denir. Bu semptomlar bağışıklık sistemimizi gitgide zayıflatmaya başlar ve bir süre sonra birçok rahatsızlığa da sebebiyet verir; grip, nezle, soğuk algınlığı, bulaşıcı hastalıklar, kas ağrısı, baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi durumlar görünmeye başlar.

Kış Yorgunluğunu Daha Sağlıklı Nasıl Atlatmalıyız?

Doğal yöntemlerle kış yorgunluğunu atlatmak için günlük alacağımız besinlerin vücudumuza nasıl fayda sağılacağının bilincinde olmamız gerekir. Ne yediğimizi ve içtiğimizi bilmemiz vücudumuzu korumamızda en önemli etken. Günlük içilen birkaç sağlıklı çay türü hem içimizi ısıtır hem bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir. Son zamanlarda tercih edilen doğal kurutulmuş meyve, bitki ve baharat karışımından üretilen çay çeşitleri en doğru seçenek olabilir. Sıcak içeceklerin tercih edildiği kış dönemlerinde, içeceklerin içerikleri ve kalitesi çok önemli.

En iyi kış çay çeşitlerini sizlerin sağlığını düşünerek araştırdık ve içerisinde özellikle zengin mineral ve vitamin kaynaklarını barındıran meyve, bitki ve baharatlı çay çeşitleri seçtik. Doğal ortamlarda kurutulmuş meyvelerin, bitkilerin ve baharatların karışımından harmanlanan çaylar en faydalı çay çeşitleridir. Bu çeşit karışımlardan hazırlanan çayları tükettiğiniz andan itibaren damağınızda oluşan muhteşem lezzeti hissedeceksiniz ve vücudunuzun gösterdiği doğal reaksiyonları çok kısa sürede fark edeceksiniz.

Hangi Tür Kış Çaylarını Seçmelisiniz?

Kış çaylarını araştırdığımızda içerisinde meyve çeşitlerinden özellikle C vitamini olanları; portakal kabuğu, limon taneleri, elma parçacıkları, kuşburnu, baharatlar arasında; tarçın, zencefil, karanfil, kakule, karabiber, bitki çeşidi olarak ise; adaçayı, melisa, ıhlamur, nane yani genellikle soğuk kış günlerinde soğuk algınlığını iyi gelecek çay çeşitleri tercih edilmeli. Bu gibi baharat, bitki ve meyvelerden hazırlanan çay türleri karışımlı çayları tercih etmenizi öneririz. Kendi damak tadınıza uygun baharat bitki ve meyvelerden hazırlanan çay çeşitlerinden kendinize özel kış çayı reçetesi oluşturabilirsiniz.

Kış Çayının Faydaları Nelerdir?

Kış çaylarını tercih ettiğiniz zaman özellikle bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmenin önceliğinizin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede nezle, grip soğuk algınlığı, baş ağrısı, stres gibi huzurunuzu ve hayat kalitenizi bozacak durumların olmasını engellersiniz. Bünyenize iyi gelecek kış çayları içtiğinizde sürekli hareketli ve pozitif düşüncelere sahip olacağınızı, daha verimli ve sağlıklı bir şekilde gününüze başlayabileceğinize inanıyoruz. Özellikle kış döneminden sonra baharın gelmesiyle birlikte fazla kilo alımı gibi sorunlarla karşılamayacağınız için mevsim geçişleri daha sağlıklı olur. Bu çeşit çayların bir diğer önemli özelliği kalori değerleri neredeyse yok denecek kadar az olduğu için bu çeşit çayları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirim sistemine sağladığı birçok fayda olduğu için ve antioksidan bileşenleri vardır, sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olur.

 

Kış Çayı Nasıl Demlenir? Ve Kış Çayını Hangi Sıklıkta İçmelisiniz?

Kış çaylarını demlemenin özel bir tekniği tarifi yok. Diğer çaylar gibi demleyebilirsiniz. Demliğinize istediğiniz ölçüde filtrelenmiş kaynamaya yakın suyunuzu ilave ederek 5-6 dk bekleyerek demleyebilirsiniz. Sadece siyah çaylara göre daha kısa sürede demlenir ve içerisinde birçok baharat ve meyve parçacıkları olduğu için birden fazla defa demlemenizde sakınca yoktur. Kurutulmuş meyveler ve baharatlar içerisindeki besinleri sıkı bir şekilde hapsettiği için ikinci defa demlediğinizde suya biraz daha mineral ve vitaminlerini salar. Baharat ve Bitki çaylarına şeker kullanmanıza gerek yoktur, çok az bal ve birkaç damla limon çayınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Günde en fazla iki veya üç defa kış çaylarını içmeniz, gününüzü daha verimli ve dinç geçirmenize yardımcı olacaktır. Gün içerisinde içilen bir bardak kış çayı ve akşam uyku sorunu yaşayanlar için uymadan iki saat önce içilen bu karışımlı çaylar sabah yataktan daha rahat kalkmanızı ve güne pozitif başlamanıza yardımcı olur.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.