HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Matcha Çayı nedir?

16-02-2021 14:20
Matcha Çayı nedir?

Matcha Çayı

 

Son yılların detoks çayı olarak rağbet gören Matcha, özel yetiştirilmiş yeşil çay yapraklarının toz haline getirilmiş halidir. Günlük içim olarak, Japon çay kültüründe ön sıraları çeken bu özel çay, geleneksel Japon çay seremonisinin de vazgeçilmezlerindendir.

Matcha Çayı Nedir ?

Matcha Çayı, farklı yetiştirme teknikleri kullanarak Camellia Sinensis bitkisinden üretilen yeşil çay çeşididir. Çay yetiştiricileri tarafından hasattan 20-30 gün önce matcha çayı için kullanılacak çay yapraklarının üzeri örtülerek direkt güneş ışığı alması önlenir. Bu örtme işlemi matcha çayını yeşil çaydan ayıran en önemli özelliktir. Yapılan bu işlem sayesinde hem klorofil üretimi artırılarak daha yeşil bir renk alması sağlanır hem de yapraklarında bulunan önemli bileşenler korunmuş olur. Hasat zamanı tek tek elle toplama toplamı işlemi sonrasında sapları, yaprak damarları temizlenir ve

hiçbir işlem uygulanmadan oldukça uzun süren öğütme işlemine geçilerek taş değirmenlerde toz haline getirilir. Geleneksel öğütme işlemi kullanarak besin değeri tamamen korunmuş olur. 

Matcha Çayı Ne İşe Yarar Ve Faydaları Nelerdir ?

A, C, K,E ve B vitaminleri , selenyum, çinko, magnezyum içermektedir. 

Kateşin ve polifenol bakımından zengin içeriğe sahip matcha çayı hücre hasarını azaltarak hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

 İçerdiği B ve C vitamini sayesinde kolajen üretimini artırıp sağlıklı cilt hücresi oluşumunu destekleyerek cilt parlaklığını artırır.

 Stresi azalttığı bilinen bir amino asit olan L- theanine içeren matcha çayı stres seviyesini azaltıp odaklanmayı sağlayarak beyinin çalışma fonksiyonu iyileştirdiği bilinmektedir.

 Yapılan araştırmalarda matcha çayının düzenli kullanımında karaciğer enzimlerinin dengelenmesine yardımcı olarak sağlıklı LDL kolestrol seviyeleri elde edileceği söylenmektedir.

 Elde edilen sağlıklı kolekstrol seviyeleri ile kalp sağlığı korunarak kalp sağlığı ve felç riskini azalttığı tahmin edilmektedir.

 Diğer çaylara göre metabolizmayı 3 kata kadar daha hızlı çalıştırarak kilo vermenize yardımcı olduğu bilinmektedir.

Matcha Çayı Nasıl Yapılır ?

 Geleneksel matcha çayı yapmak için ;

 

·1 su bardağı sıcak su

·1 çay kaşığı Matcha çayı

·1 çay kaşığı tercih ettiğiniz tatlandırıcı

·Bambu çırpma teli

·Çırpma kasesi

 

Küçük bir kaseye 1 çay kaşığı matcha tozu koyun. Yarım su bardağı sıcak suyu matcha tozunun üzerine dökün ve bambu çırpma teli yardımı ile tozları ezerek yoğun bir kıvam alana kadar karıştırın. Çayın antioksidan özelliğini kaybetmemesi için su çok kaynar olmamalıdır. Kalan yarım su bardağı sıcak suyu da matcha karışımına ekleyerek üstü köpük köpük olana kadar çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırın. Servis fincanınıza alarak içime hazır hale getirebilirsiniz. Bambu çırpıcınız yoksa çay kaşığı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.