HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Meyve Çayları

14-04-2022 11:46
Meyve Çayları

Meyve Çayları

Siyah çay türlerine talep her ne kadar yoğun olsa da farklı bir lezzet arayışında olan çay tutkunları, doğal aroması olan meyve çaylarına oldukça fazla ilgi gösteriyor. Tamamen kurutulmuş meyvelerin kabuklarının siyah çay veya bitki çay türleriyle harmanlanmasından hazırlanan, lezzeti oldukça yoğun ve doğal kokulu, organik meyve çaylarının bir çok çay çeşidi günden güne artış göstermekte. Hem damağınızı şenlendiren hem de gün içerisinde yorgunluğunuzu hafifletecek, vitamin ve mineral bakımından oldukça yüksek değerlere sahip meyve çaylarını deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Sıcak ve soğuk çay türleri arasında meyve çayları en fazla tercih edilen çay türüdür.

Meyve çaylarının doğal yapan en önemli şey, tercih edilen doğal yöntemlerle kurutulmuş meyve parçacıklarını hiçbir özel işlemden geçmeden kullanılmasıdır. Bu şekilde tüketilen meyvelerin çayınıza verdiği lezzet ve koku oldukça yoğundur

Meyve Çayını Daha Çok Neden Tercih Edilir?

Meyve çayları keyif çayı olarak içilse de, beyaz şeker tercih etmeyenler tarafından daha çok talep görüyor. Çayda şeker veya farklı bir tatlandırıcı kullanmak yerine kurutulmuş limon, elma, veya portakal kabuğu parçacıkları gibi damak tadınıza uygun olan meyve türlerini siyah çay ve bitki çay çeşitleriyle çayı tüketmeniz çayınızdan daha fazla keyif almasını sağlar. Annelerimizin çaylarının içine küçük bir dilim limon veya elma kabuğu ilave ettiklerini görmüşüzdür. Çaya şeker yerine lezzeti hoş ve yoğun kokusu olan meyveleri tercih ederler hem bu şekilde meyve parçacıkları siyah çayın hafif buruk tadını hafifletir hem de hoş kokulu çay içmiş olurlar.

Meyve Çayı Olarak Bilinmeyen Çay Türleri Var Mıdır?

Meyve çayı olup isminden dolayı meyve çayı olduğu bilinmeyen çay çeşitleri de vardır. Bergamotlu çay tercih eden çay severlerin sayısı ülkemizde oldukça fazladır. Earl Grey -bergamotlu çay tutkunlarının bu çayı tercih etmelerinin en önemli sebebi bergamot aromasının yani portakal-limon karışımı bir meyvenin özünün lezzetinin tercih edilen siyah çay türüne verdiği tattır. Maliyeti son derecek yüksek olan bergamot meyvesinin çok küçük bir damlası bile, siyah çay türünün aromasını ve lezzetini tamamen değiştirebiliyor.

Meyve Çayının Faydaları Nelerdir?

Zayıflamaya destek sağlayan, antioksidan yönünden doğal detox görevi de gören, meyve çaylarının sayısı oldukça fazladır. Kilo kaybetmeye yardımcı meyve çay türlerine özellikle kayısılı bitki çaylarını önerebiliriz. Kayısı meyveli çayı, kalori değeri oldukça düşük meyve çayıdır ve diğer meyve çayları arasında önemli bir yeri vardır. Kilo kaybetmek isteyen çay severler tarafından. Sindirimi hızlandırmaya destek sağlayan bu çay türünü mutlaka diyet programı uygulayanlar, günlük menülerinden eksik etmezler.

Birçok hastalığa sebep olan toksinlerin iyileşmesine destek olan meyve çay türlerde vardır. Kırmızı orman meyveleri çayları gibi. Böğürtlen, karadut gibi. Bu meyve çayları doğal yollarla vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olurlar.

 

Çay Dükkanı sayfamızda tropikal çay türlerinden (ananas gibi), kırmızı orman meyveleri (böğürtlen, ahududu ve kuşburnu gibi), siyah çayların veya bitki çaylarının portakal, elma, kayısı, limon, portakal harmanlarında üretilen tatları hoş bir çok çeşidi inceleyebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.