HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Papatya Bitkisi Nedir?

16-02-2021 14:20
Papatya Bitkisi Nedir?

Papatya Bitkisi Nedir? 

Yaygın olarak kullanılan papatya yabani bitkisi, şifa veren otlar arasında en fazla adından bahsettirten bitki türüdür. Üretiminde ve hazırlanışında herhangi bir işlem görülmesine gerek duyulmayan papatya çiçeği, elle itinayla toplandıktan sonra temiz ve doğal ortamda güneş altında kurutulur. Kurutulan papatya çiçeklerinin içerisine hiçbir aroma ilave edilmez. Mineral ve vitamin acısından güçlü değerlere sahip olan bu bitki türü, kurutulsa dahi içerisindeki besin değerlerini kaybetmez aksine içerisinde yoğun olarak hapseder. Birçok şekilde üretimi yapılan papatya çiçeğini aktarlarda papatya yağı, çeşitli  bitkilerle harmanlanmış olarak veya sade kurtulmuş şekilde kolayca bulabilirsiniz. Her mevsimde tüketilen papatya bitkisi daha çok çay çeşidi olarak tercih edilir.

Papatya Ne İşe Yarar? ve Papatya Çayının Sağlık İçin Tüketilmesi Neden Tavsiye Edilir?

Kozmetikten tutunda gıda maddesi ve çay türü kullanılan nadide bitki türüdür papatya. Kozmetik alanında cildi sıkılaştırdığı ve saçların doğal olarak sararmasını yardımcı olduğu için doğal saç boyası olarak da kullanılır. Birçok sağlık sorunlarına destekleyici olmasından dolayı, papatya çayının içilmesi özellikle tavsiye edilir. Soğuk algınlığına, grip, nezle, bronşit ve daha çok sinüzite iyi gelen değerli yabani bitki türüdür. Karın sancılarını hafiflettiği için özellikle kadınların regl dönemlerinin daha sakin geçmesi için tavsiye edilen organik tedavi edici özelliği vardır.  Karın kaslarını gevşeten papatya çayı karın kramplının azalır ve adet döneminin daha sakin ve acısız geçmesinde destekleyici bitki çayıdır. Mide rahatsızlıklarına da iyi gelen papatya bitki çayı, gastrit, ülser ve mide yanması gibi sorunlarda ortadan kalkmasını yardımcı olduğu bilinir.  Diyet yapanlar veya sağlıklı yaşam sürmek isteyenlerin diyetisyenleri tarafından zayıflamayı hızlandıran ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren doğal çay olarak diyet reçetesi olarak verilir.  Kaygıları ve stresi azaltan papatya çayı uykusuzluk çekenler için akşam uyumadan önce içildiğinde huzurlu ve hafif bir uyku almalarına destek sağlar.

Papatya Çayı Nasıl Demlenir?


Kurutulmuş papatya çiçekleri hem pratik hem kısa sürede hazırlanan çay çeşidi olarak daha çok tercih edinilir. Hafif yumuşak lezzetli ve muhteşem kokulu çay olmasından ötürü, keyifle içilen çay türüdür. Yaklaşık 5-7 dakika da demlenebilen çaydır. Kaç kişilik ve ne kadar miktarda yapacağınıza göre, demliğini kurutulmuş papatya bitkisini ekleyin. İki kişilik için 1 veya 2 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya çayına demlinize koyun. Üzerine 90-95 derece sıcak filtrelenmiş su ekleyin. Suyu hafif hafif eklediğinizde kurutulmuş papatya çiçeklerinin harika kokusunu yoğun olarak alırsınız. Tercihinize göre içerisine limon, bal veya hafif aromalı tatlı bir lezzet ilave ederek içebilirsiniz. Afiyet Olsun. Şifa olsun.

Papatya Bitki Tüketmeden Önce Dikkat Etmeniz Gereken Durumlar Nelerdir?


Papatya bitkisi her ne kadar zararsız bir bitki türü olsa da, günde birden fazla fincan içilmesi çok tavsiye edilmez. Özellikle doktor kontrolünde ilaç kullananalar için doktor kontrolü altında tüketmemeniz tavsiye edinilir. Bilinir markalardan ve tanıdığınız aktarlardan bu bitki türünü tedarik etmeniz sağlığınız için önemli. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.