HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Ramazanda Size İyi Gelecek Çay Çeşitleri

14-04-2022 14:47
Ramazanda Size İyi Gelecek Çay Çeşitleri

Ramazanda Size İyi Gelecek Çay Çeşitleri

 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gün boyunca susuz kalma ve akşamdan ağır yenen yemeklerden sonra gün içerisinde mide ağrıları ve mide kasılmaları gibi şikayetler meydana geliyor. Günlerin uzun olması ve iftar vaktinin geç olması susuzluğa ve açlığa sebebiyet vermektedir. Bunun yanı sıra özellikle sahurda kalkmayanlar için vücudun susuzluk ve açlık süresi uzamaktadır. Orucu daha rahat tutmak için gün içerinde strese ve gerginliğe ortadan kaldırmak için özellikle tükettiğimiz çay türlerinin önemi iki kat artmaktadır.

Ramazan ayında uzmanların önemle üzerinde durdukları konu başlığında vücudun su ihtiyacını iftar vaktinde en yüksek sevide tutmanın tükettiğimiz içecekler bağlı olarak değişkenlik gösterdiği konunun önemini belirtiyorlar. Oruç tutanların kafeni az olan şifalı bitki  çay türlerini tüketmeleri gerekir.

 

Kafein miktarı az olan çay türlerinin yanı sıra sıfır kafeini olan bitki çaylarını tercih etmek hem susuzluk ihtiyacınızı giderecektir hem de mide rahatsızlıklarını ortadan kaldırmaya destek sağlayacaktır.

 

Papatya, adaçayı, melisa, rezene gibi bitkilerden hazırlanan çaylar ve meyve çayları sizin ramazanı daha rahat geçirmenize destek sağılacaktır.

 

Papatya çayı; mide kasılmasına, mide ekşimesine ve akşam iftardan sonra rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur. Tadı hafif ve kokusu hoş bitki çayıdır. Şifa çayı olarak bilenen bitki çayının hafif tatlımsı tadı bu bitki çayını tercih edenler için keyif vericidir.

Rezene çayı; özellikle iftar saatlerinde yenen et ve beyaz et gibi yemeklerden sonra içildiğinde midede rahatlama, mide ekşimesine ve bunaltısına iyi gelen bitki çayıdır. Rezene çayı, akşam veya sahurda bir bardak içilmesi gün içerisinde mide rahatsızlıklarının ortadan kaldıran şifalı çay türüdür.

Melisa çayı; gece rahat uyumak için daha çok tercih edilen bu çay türü, sindirim sistemine sağladığı faydalar sayesinde mide rahatsızlıklarında önerilebilen çay türüdür. Hafif limonsu kokusu ve yumuşak tadı olan çay türüdür.

Meyve çayları; doğal meyve kabuklarının kurutulmasından hazırlan ve hiçbir özel işleme tabi tutulmayan meyve çaylarının kendine özel lezzeti vardır. Zengin vitamin ve mineralleri sayesinde gün içerisinde oruçluyken güne daha dinç uyanmanızı sağlayan ve gün içerisinde susuzluğunuzu ve açlığınızı hissettirmeyen lezzeti hoş ve kokusu güzel çay türüdür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.