HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Rooibos Çay Tarihçesi;

06-01-2022 14:29
Rooibos Çay Tarihçesi;

Rooibos Çay Tarihçesi;

 
Güney Afrika’da Kalhari Çölünde yaşayan Khoisan halkı, avcı ve toplayıcılık yaparak hayatlarını idam ettiren en eski ve büyük ilkel topluluklarındandır. 20 bin yüzyıldan fazla zamandır Rooibos çayını üreten ve tüketen halk, rooibos çayını üreterek gelirlerini karşılamaklar.
 
Nesli tükenmekte olan bu çay türünün üretimine devam etse de son yılarda hasattı yüzde 1-2’lere kadar geriledi. Hasattı az olan Rooibos çalısının üretimi gün geçtikçe azalmakta ve maliyeti artmaktadır.
 
Her ne kadar demlenme şekli diğer çay türlerine benziyor olsa da iğneye benzeyen ince uzun şekli ve parlak kızıl rengi görenleri şaşkına çeviriyor. Son zamanlarda modern çay türü olarak tüketilen rooibos çayı çeşitli baharat, bitki ve meyve parçacıklarıyla farklı yöntemlerle üretilip satışa sunuluyor. Demlendiğinde kızıl rengini alan bu çay türü, farklı sebeplerle tercih ediliyor.
 

Rooibos Çayı Sağlığa Etkisi Nedir?

 
Kafeinsiz oluşu ve antioksidan özelliği rooibos çayının tüketimini cazip kılan en özel özelliği. Günün her saatinde, gece geç saatlerde bile içilebilen çay türüdür.
 
Tükettiğimiz içeceklerin önem arz ettiği bu günlerde rooibos çay türünün bağışıklığımıza sağladığı fayda oldukça fazladır.
 
Sindirim sistemini hızlandıran rooibos çayının, vücuttaki yağ yakımını hızlandırdığı ve vücut yağlanmasının önüne geçen bitki türdür. İştahı keser daha sağlıklı beslemeye destek sağlar.
 
Mide rahatsızlıklarında da tercih edilen çay türüdür. Mide yanması ve mide bulantısını azaltan bitki çay türüdür.
 
Rooibos kızıl çalı çayının kan emilimine ve kan dolaşımında etkisi oldukça fazla olduğu bilinir. Kanser hastalarına tavsiye edilen tedavi edici bir içecektir.
 
Doğal bir bitki olan rooibos çayı, cilt tedavilerinde anti-ageing yani yaşlandırmayı geciktirdiği için cilt bakımı için tavsiye edilir.
 

Rooibos Çayı Hangi Baharatlara Tüketilmesi Tavsiye Edilir?

 
Rooibos Chai çayı, rooibos çay türleri arasında en iyi çay türüdür. Çeşitli baharat türleriyle harmanlandığında lezzetini kaybetmeyen kızıl çalı çayı, farklı çay türleri gibi acımsı veya buruk bir tadı olmadığı için hangi baharatla karıştırılsa da her yudumda kendini fark ettirir. Rooibos çayına en yoğun harmanlığı baharatlar arasında kakule, karabiber, tarçın, zencefil ve nane vardır. Baharat çeşitleri özellikle soğuk kış günlerinde vücut ısını dengelemek için ve daha dinçte olmak için yıllardır annelerimizin çay tariflerinde mevcut olan baharat çeşitleridir. Bu baharatların çoğunun damakta oluşturduğu lezzet hemen hemen herkes tarafından bilindiği için rooibos çayı ile karıştırıldıklarında, kızıl çalının lezzeti damakta hissedilir.
 

Rooibos Çayı Hangi Tatlandırıcılarla Taçlandırılır?

 
Rooibos çayı yumuşak lezzette bir çay türüdür, tadı çok hafif olan çay, farklı tatlandırıcılarla da desteklendiğinde hoş tada sahip olur. Ülkemizde genellikle rooibos ve vanilya karışımından üretilen çay türü daha çok tercih edilse de, son zamanlarda yaygın olarak tüketilen rooibos çay türü portakal kabuğu, çilek ve tercih ettiğiniz farklı meyve türlerine göre üretilmekte. 
 
Demlenmesi diğer çay türlerinden farklı olmayan Rooibos çayını kendi damak tadınızın lezzetlerini ilave ederek de daha lezzetli hale dönüştürebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.