HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Rooibos Çayı (Kırmızı Çay)

26-05-2021 18:02
Rooibos Çayı (Kırmızı Çay)

 Rooibos Çayı (Kırmızı Çay)

 

Eğer daha önce Güney Afrika’ya gittiyseniz bu isim size tanıdık geliyordur. Rooibos, Afrika dilinde "kırmızı çalı” anlamına gelir. Çayı ise bu bitkinin sadece yaprakları kullanılarak yapılır. Latincede "aspalathus linearis” denilen bitki, sadece Güney Afrika’da yetişir.

Afrika’da asırlardır ilaç olarak kullanılan Rooibos bitkisi aslen yerel bir kabile olan "Koisan” tarafından kullanılıyordu. Çay içerken sağlığını düşünen insanların Rooibos Çayı’nı, hiç düşünmeden satın almalarının başlıca sebepleri bu çayın kafein içermemesi ve çok az tenin içermesidir. Bu nedenle de kahve ve genelde tüketilen siyah çayın yerini almaya aday bir çay türüdür.

Gün geçtikçe çayın içinde bulunan antioksidanlar ve bakır, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi maddeler keşfedilerek daha da popüler hale gelmiştir.

Rooibos Çayı, antioksidanlar sayesinde kan yolundaki pıhtılaşmayı açarak kanser riskini azaltır. Aynı zamanda stresi, baş ağrısını ve asabiyeti azaltır. Anti-spasmodic olarak kullanılır, yetişkinlerdeki mide kramplarını ve çocuklardaki bağırsak ağrısını önler. Rooibos, geleneksel olarak yüksek ateş, astım ve egzamaya karşı da kullanılır. Bağışıklık sistemini destekler. Eğer küçük yaşlardan itibaren alınmaya başlanırsa bireyin sağlıklı kemiklere ve sağlıklı dişlere sahip olmasına yardımcı olur.

Son zamanlarda yapılan Japon araştırmaları Rooibos Çayı’nın tene uygulanması durumunda içindeki alfa-hidroksi, çinko ve superoksit dismutaz sayesinde akneye karşı ilaç olabileceğini göstermiştir. Her ne kadar bu çayın sağlığa olan katkısından bahsedilse de çayın çok hafif bir tadı ve hoş bir aroması vardır. İsteğe göre sade içilebileceği gibi süt ya da şekerle karıştırılarak da içilebilir. Ayrıca çayın hiçbir yan etkisi bilinmemektedir.

Siz de denemek istemez miydiniz?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.