HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

İlkbahar Çayı-Beyaz Çay

14-04-2022 12:57
İlkbahar Çayı-Beyaz Çay

İlkbahar Çayı-Beyaz Çay

Gıda ürünlerinin hasat dönemleri mevsimlere göre değişkenlik gösteriyor. Nasıl çeşitli meyve ve sebzelerin farklı mevsimlerde hasattı yapılıyorsa, çay türlerinin de mevsimlere göre hasat edilmesi çayın daha kaliteli ve lezzetli çay olması için oldukça önemlidir. Hasat dönemlerinin farklılık göstermesinin en önemli sebebi, hasattı yapılan coğrafik bölgenin hava koşullarıdır.

İlkbaharda Nisan-Mayıs aylarında hasattı başlayan çaylar arasında özellikle beyaz çay ilk sırayı alır. İlkbahar kokulu çaylar olarak da bilinen çay türüdür.

Beyaz çayların diğer çaylara kıyasla daha hafif ve yumuşak bir lezzeti vardır. Beyaz çay türleri en az yüksek yağış gören ve hava sıcaklığı daha az soğuk olan mevsimlerde yetiştirilmektedir.Bu hava koşullarında hasattı yapılan beyaz çay yaprakları daha yavaş olgunlaşır.

Beyaz çaylar diğer çay türleri gibi sürekli hasattı yapılan çaylar değildir, filizlenmiş beyaz çay yaprakları elle itinayla teker teker toplanır, şekil olarak da ince iğne şeklinde ve etrafında hafif ince kadifemsi beyaz tüyleri vardır.

Erken toplanan filizlenmiş beyaz çay yaprakları fermantasyon işlemi yapılmadan doğrudan gölgede kurutulur bu sayede beyaz çayın saf içeriği konmuş olur. Antioksidan özelliğini kaybetmeyen beyaz çay üretimi tamamlanmış olur. Bu şekilde hasattı yapılan beyaz çayın, kalitesi yüksek ve lezzeti damakta yoğun tat bırakan çay üretilmiş olur. Çay dünyasında beyaz çaylar üretimi diğer çay oldukça az ve maliyeti yüksek çay türleridir.

Beyaz Çayın Faydaları

-Spor ve diyet yapanların ilk tercihi Beyaz çaydır.

-Yağ yakımını hızlandıran beyaz çay, kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği çaydır.

- Toksinlerin vücuttan atılmasını doğal destek verir.

-Günün yorgunluğunu atmak için harika bir seçimdir.

-Günde sadece bir fincan beyaz çay rahat uyku uyumanıza destek sağlar.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.